Desert papanasi cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 4 Apr 2021 | 4102 vizualizari

 

Cui nu-i plac papanasii? Nu cred ca e cineva caruia sa nu-i placa. Serviti calduti cu iaurt sau smantana si stropiti cu dulceata preferata... un deliciu!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • un praf de sare
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie/portocala
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • cca 300-350 g faina alba
  • ulei pentru prajit
  • iaurt grecesc sau smantana
  • dulceata preferata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu branza:

Intr-un bol se pune branza. (eu am avut crema de branza din aceea de la Lidl si a fost nevoie de mai multa faina). Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura. Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se pune peste branza impreuna cu o parte din faina. Se amesteca. Se adauga faina atat cat cere aluatul pentru a iesi o compozitie nu foarte groasa dar nici sa nu se lipeasca foarte tare de maini. Intra in jur de 300-350 g faina.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Intre timp, cu ajutorul mainilor unse cu ulei se rupe din aluat o bucata care se aplatizeaza si cu degetul se formeaza gaura din mijloc, formand un inel ami gros. Se pune la prajit in ulei, intorcandu-l de pe o parte pe cealalta. Nu uitam sa formam si bilute mici care se vor pune deasupra inelului.

Cand sunt gata, se scot pe servetele de hartie pentru a absoarbe surplusul de ulei.

Se asaza pe o farfurie un inel, deasupra se pune biluta si se acopera cu iaurt sau smantana si se stropeste cu gemul, dulceata preferata. Se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este de preferat a se folosi branza dulce de vaci din aceea grunjoasa, bine stoarsa de zer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

Panacris 1

05.04.2021, 20:05

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:16

Rocsi 1

07.04.2021, 20:12

Sunt grozavi! Ce pofta mi-ai facut!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor